main - search - help - forum - about Nyelv: | RSS:
Slayer Corps
News
 
 
Pictures

The BIG FOUR


Slayer 2009 Wacken


Walking in my shoes


Tom Araya (Slayer:)) At Super Rock


Slayer Wallpaper Kerry King by dr.sabotage. letölt


Bloody Reign Of Slayer


Unholly Alliance 2008


Fuck You!


Bin Hates Us All


God Listen

 
Christ Illusion
Release: 2006 | Category: Album | Article date: 2008-10-22 12:55:23 | Print Page
Christ Illusion
Cím: Christ Illusion
Megjelenés: 2006/08
Producer: Slayer
Kiadó:
Felvételek:

Flesh Storm
Catalyst
Skeleton Christ
Eyes Of The Insane
Jihad
Consfearacy
Catatonic
Black Serenade
Cult
Supremist

Lyrics: » tovább | Covers: Front -

Kritika:


Christ Illusion - Bokor Péter.,

Kevés olyan metálzenekar van a világon, amelyet húszéves pályafutással a háta mögött ugyanolyan komolyan lehet venni, mint karrierje kezdetén, de a Slayer vitathatatlanul tagja ennek a szûk körnek. A thrash királyai öt évvel elõzõ albumuk, a 2001. szeptember 11-én megjelent God Hates Us All után most ismét legerõsebb felállásukban (a dobok mögé visszatért Dave Lombardóval) és legjobb formájukban sokkolják a világot.

A Slayerben vakon megbízhatunk: a zenekar húsz évvel ezelõtt, a Reign Of Blooddal megalkotta a thrash metal egyik alapmûvét, és azóta is hasonlóan magas színvonalon formálja zenévé az elfojtatlan dühöt és a nyers brutalitást.

A God Hates Us All után öt évet kellett várni az új anyagra, de a hosszú hiátus nem telt el eseménytelenül: egy évtized után visszatért a kvartettbe a dobvirtuóz Dave Lombardo, a zenekar alapító tagja, és a Christ Illusion anyag már vele készült. A régi-új felállástól kimondva, vagy kimondatlanul, mindenki valami nagy dobást remélt, s noha újabb Reign In Blood nem jött (nem is jöhetett) össze, a Slayer nem hazudtolta meg hírnevét, és ezúttal is alapos munkát végzett.

Lombardo visszatérése kétségtelenül hozott a konyhára, de nagy újdonságot azért ne várjunk attól a zenekartól, amelyik közel negyedévszázada az állandóságot képviseli a metálban: az elképesztõ intenzitás, a súlyos riffek, az eszeveszett tempójú begyorsulások, Jeff Hanneman és Kerry King precízen megtervezett technikás szólói jelentik a Slayer zenéjének kvintesszenciáját, na meg a basszista Tom Araya torkából elõtörõ mondanivaló, ami ezúttal, ha lehet, minden eddiginél sötétebb, brutálisabb, és kegyetlenebb. Sok jóra ne számítsunk, a megcsonkított Jézust ábrázoló festmény a borítón (amit a cenzúra egy foltos álborítóval fedett el) csak a figyelmeztetés az üzenet meghallgatása elõtt: kíméletlen vallásellenesség, istentagadás, apokaliptikus víziók háborúról, halálról, vérrõl, terrorról – ez minden, amit a Slayer ígérhet.

megjelent a est.hu oldalain.

Kritika:


A borító kellően durvára sikerült ahhoz, hogy ismét kapjon egy semlegesítő takarólapot, ahogy ez az előző sorlemez (God Hates Us All) esetében is sikerült. Majdnem 5 év telt el azóta, és mára újból klasszikus felállásban dolgoztak együtt stúdióban is a srácok.

A Slayer-ről sosem tudták eldönteni, hogy melyik "oldalon" állnak, hiszen vannak a sátánizmus felé hajló, de ezzel ellentétes vallási témájú szövegeik is. A militarista hajlam az biztosra vehető. A szövegek terén tehát elég kiszámítható témák köré, de kiszámíthatatlanul építkeznek.

A zene és hangzás maga a nagybetűs Slayer klasszikus. Gyorsulások, tovább gyorsulások, lassulások, disszonáns gitárszólók, mindez penge élesen. Tulajdonképpen semmi új, de pont ezt várta az ember, és azért megnyugvással tölt el, hogy ismét megkaptuk rendesen! Dave Lombardo felismerhető tekeréseiben van egy fajta puha lazaság, amit lehet, hogy őrültség ilyen vad témák mellett szóba hozni, de aki ismerte a Paul Bostaph-os korszakot, az érzi miről is van szó. Mindkét dobos másért jó. Bostaph-fal is hatalmasat szólt a banda, de a Slayer jelenség meghatározó alapjai mégiscsak Lombardo nevéhez fűződnek.

10 tétel 38 percben. A Slayer megint hozta formáját, és egy rendkívól egységes, a névhez méltó lemezt készített, aminek az energiáját, dühét sok huszonévvel fiatalabb banda is megirigyelhetné. A Slayer örök és elpusztíthatatlan!

megjelent a zene.hu oldalain.

Enter
Username:
Password:

 
Links
» Slayer in Moscow
B1 Maximum, 2008

» Unholly Alliance
Image gallery.

» Slayernet
A Hivatalos Slayer Oldal

» Slayersaves
Slayer Rajongói Oldal I.

» Slayerized
Slayer Rajongói Oldal II.

» Diabolus
Diabolus in Musica

» Slayercollector
Slayer gyüjtemény

» KFK
Kerry King Weboldala

» Dave
Dave Lombardo Weboldala

» Dead Skin Mask
Slayer Tribute Band

» Merch
Slayer Merch

» Tribute to Sodom
Sodom zenekar oldala

» Linkgyűjtő
Ingyen linkgyűjtemény

 
Minden jog fenntartva. 2002-2007 | main - help - about

|