main - search - help - forum - about Nyelv: | RSS:
Slayer Corps
News
 
 
Pictures

The BIG FOUR


Slayer 2009 Wacken


Walking in my shoes


Tom Araya (Slayer:)) At Super Rock


Slayer Wallpaper Kerry King by dr.sabotage. letölt


Bloody Reign Of Slayer


Unholly Alliance 2008


Fuck You!


Bin Hates Us All


God Listen

 
Diabolus In Musica
Release: 1998 | Category: Album | Article date: 2008-10-22 09:50:51 | Print Page
Diabolus In Musica
Cím: Diabolus In Musica
Megjelenés: 1998/06/09
Producer: Slayer
Kiadó: American Recording
Design: Frank
Producer: Rick Rubin

Bitter Peace (Hanneman) - 4:31
Death's Head (Hanneman) - 3:29
Stain of Mind (Hanneman/King) - 3:25
Overt Enemy (Hanneman) - 4:41
Perversions of Pain (Hanneman/King) - 3:30
Love to Hate (Hanneman/King) - 3:05
Desire (Araya/Hanneman) - 4:18
In the Name of God (King) - 3:38
Scrum (Hanneman/King) - 2:18
Screaming from the Sky (Araya/Hanneman/King) - 3:12
Wicked ** (Araya/Hanneman/King/Bostaph) - 6:01
Point (Hanneman/King) - 4:12
Unguarded Instinct * (Hanneman/King) - 3:42
** = bónusz track, európai/japán kiadáson
* = bónusz track, csak a japán kiadáson

Lyrics: » tovább | Covers: Front -Back -

Kritika:


Diabolus In Musica - By Dávid "Slayer" László.,

Remegve vártam az új SLAYER albumot, hiszen hivatalos sorlemezt legutóbb négy évvel ezelõtt adtak ki. A Divine Intervention ugyanúgy tetszik, mint elõdjei és a lemezbemutató turné keretében tiszteletüket tették Budapesten, ahol egy életre szóló nyomot hagytak bennem. Azt az intenzív bulit képtelenség elfelejteni, nem is akarom, de nem is lehet.

A SLAYER az a zenekar, akik révén megszerettem a brutális muzsikát. Természetesen a Reign In Blood vezetett be az extrém zenék birodalmába, a csapat pedig a kedvencem lett. Immár egy évtizede õk az abszolút favoritok, a legjobbak. Amíg a METALLICA átment nyálasba, a zseniális Bay-Area bandák pedig egymásután dobták be a törölközõt, addig a SLAYER biztosan ül a brutális muzsikák trónján, semmilyen divatnak sem hódoltak be, és folyamatosan jelen voltak, jelen vannak. Nagyon kiéheztettek Tom Araya-ék, hiszen az Undisputed Attitude "csak" amolyan idõhúzás volt. Nem igazán jött be, mert azok a régi HC dalok nem a mester hangszintjének fekszenek.

A türelem rózsát terem alapon idén végre megjelent az új SLAYER lemez. Itt ülök totálisan megsemmisült állapotban és keresem a szavakat, mit is írhatnék a Diabolus In Musica-ról. Brutális, extrém - mind elcsépelt közhelyek, tudjuk, hogy a SLAYER nem tud hibázni. Számtalanszor futottam már neki, alaposan végighallgattam és minden egyes hallgatás újabb és újabb témát dobott fel. Talán akkor járok a legközelebb az igazsághoz, ha azt mondom, hogy az eddigi legváltozatosabb SLAYER album született. Araya-ék szem elõtt tartották, hogy a jó munkához idõ kell, és ennek szellemében dolgoztak.

Lassú, doomos bevezetõvel, majd azt megtörõ brutális riffzuhataggal indul a Bitter Peace. Gyorsaságát, súlyosságát tekintve egyaránt felfért volna a Reign In Blood-ra vagy a Seasons In The Abyss-re. A "blood spills for evermore" sor összefoglalja a SLAYER lényegét. A Death's Head-ben Tommy Araya dörgõ basszustémáira kaptam fel a fejemet, hiszen egyetlenegy SLAYER nótában sem kapott a négyhúros hangszer ekkora teret, mint itt. Majd jött az elsõ meglepetés, a Stain Of Mind, egy groove/hip-hop alapokra építkezõ tétel, amely nagyon súlyos, de ilyet a DOWNSET-tol vagy a RAGE AGAINST THE MACHINE-tol vár az ember. A különbség annyi, hogy Araya mester üvölti a szöveget, sõt a nóta elején és végén rock 'n' roll-os riffek is felbukkannak. Az Overt Enemy azon dalok körébe tartozik, amit azonnal megjegyez a hallgató. Szaggatott riffek, dohogó basszusfutam, ultragyors kétlábdobok teszik felejthetetlenné. A Perversions Of Pain a lemez egyik csúcspontja, hangulatilag és ének szempontjából a Dead Skin Mask-ra emlékeztet. A legkegyetlenebb, legsebesebb riffek ebben a dalban találhatóak, Paul Bostaph dobjai pedig ledöntöttek a lábamról. Aztán a Love To Hate-ben újra elõkerülnek a groove-os/hip-hop-os témák, a Desire-t pedig grunge-os, nyomasztó érzés szövi át, Araya suttogó hangja hátborzongató. Akit eddig megdöbbentett a meglepetések halmaza, az most kapaszkodjon meg igazán, mert az In The Name Of God RED HOT CHILI PEPPERS-es éneket tartalmaz. Olyan érzésem támadt, mintha Tommy Araya Anthony Kiedis-tol vett volna leckéket. Persze a közepe fele alaposan bedurvul és torkaszakadtából üvölti, hogy "in the cries in the name of god", de a kezdés mindenképpen furcsa. A Scrum a lemez legvadabb dala, amely punk hatásokat vonultat fel, mellesleg a legrövidebb tétel. Tommy Araya hangját kicsit torzították, a bõgõ zakatol, Bostaph emberfeletti gyorsasággal üti a bõröket. Az album utolsó harmada a South Of Heaven korszakra utal vissza. A Screaming From The Sky és a Wicked doomos, riffekbõl táplálkoznak, nyakatekert váltások, bólogatásra ingerlõ témák jellemzik a dalokat. A Point-ban visszatér a brutalitás, az agresszió, amellyel a császárok megadják a kegyelemdöfést.

Azt hiszem, hogy a Kerry King/Jeff Hannemann gitárosduó és Paul Bostaph doboszseni teljesítményéhez nem szükséges külön kommentár, minden dal zseniális, húsbavágó riffeket, vijjogó szólókat, elementáris erejû, lélegzetelállító dobtémákat tartalmaz. Ellenben a telt, vastag basszusgitár mindenképpen újdonság. Eddig sem dugták el, de most Tommy Araya fekete-fehéren bemutatja mit is tud.

Ezzel a koronggal még tovább erõsítette vezetõ szerepét az extrém zenék birodalmában a zseniális együttes. Ennyire színes, sokoldalú SLAYER lemez még nem született. Mindössze a szar logót és borítót nézem ferde szemmel, de ez legyen a legkisebb gondom. A zene a lényeg, amely egyszerre vad, technikás és brutális. Minõség, megbízhatóság, súlyosság - mindörökké SLAYER.


megjelent a Ragyogás rockmagazin oldalain.

Enter
Username:
Password:

 
Links
» Slayer in Moscow
B1 Maximum, 2008

» Unholly Alliance
Image gallery.

» Slayernet
A Hivatalos Slayer Oldal

» Slayersaves
Slayer Rajongói Oldal I.

» Slayerized
Slayer Rajongói Oldal II.

» Diabolus
Diabolus in Musica

» Slayercollector
Slayer gyüjtemény

» KFK
Kerry King Weboldala

» Dave
Dave Lombardo Weboldala

» Dead Skin Mask
Slayer Tribute Band

» Merch
Slayer Merch

» Tribute to Sodom
Sodom zenekar oldala

» Linkgyűjtő
Ingyen linkgyűjtemény

 
Minden jog fenntartva. 2002-2007 | main - help - about

|